Historien om Klangs Bil AB

Våren 1976 grundades Klangs Bil AB.

Vår första lokal var i en Texaco mack på Förstadsvägen i Lidköping. Med från start var Jan Klang, och hans tre äldsta söner, Per-Olof , Jan-Erik och Juha, som i högsta grad finns kvar på företaget. Jan Klang slutade jobba 1993.

Från start var vi en renodlad allbilsverkstad, där flertalet kunder var Peugeotägare som Jan lärt känna vid sin tidigare anställning hos den dåvarande Peugeot återförsäljaren, Jerneholms Bil i Lidköping.

1980 investerade vi i egna lokaler på Skogsvaktarevägen, där vi fortfarande håller till idag. Samtidigt fick vi ett erbjudande om att bli auktoriserad Peugeotverkstad i samarbete med Jerneholms Bil.

Efter ytterligare drygt ett år, fick vi en förfrågan om att även sälja nya Peugeotbilar, som vi tackade ja till, och antal anställda ökades med två personer.

En bilförsäljare, Inge Lennartsson anställdes 1982, samt Jans yngste son Petri, som bilmekaniker.

Verksamheten rullade på i bra takt, och vårt mål att sälja mycket bilar och samtidigt inte tumma på kvaliteten i vårt arbete med att ha nöjda kunder på vår bilverkstad, var en viktig grund för vår framtid.

1986 gjordes en tillbyggnad av en bilhall, och nu kunde vi visa våra nya bilmodeller inomhus.

1995 startades en tillbyggnad av bilverkstaden, för att bl.a. kunna ta hand om alla bilar på ett bra sätt. Under 90 talet gjordes ytterligare tillbyggnad i vår bilhall, med en ståtlig entré.

Fram till 2010 rullade verksamheten på riktigt bra, och våra kunder var trogna.

2010 var även året då vår huvudman KW Bruun, beslutade att ensidigt säga upp vårt avtal på nybilsförsäljningen, till förmån för en ny återförsäljare. Det visade sig senare vara ett mycket dåligt beslut, både för KW Bruun, och givetvis för oss, som tappade stor del av vår omsättning.

Tack vare trogna kunder i vår verkstad, och begagnad försäljning, höll vi ut, och jobbade efter de nya förutsättningarna i 5 år.

2015 fick vi åter frågan ifrån KW Bruun, om vi ville starta upp nybilsförsäljningen igen. Eftersom vi har levt med Peugeot så lång tid, och kände så väl till märket, och dess potential, så beslutade vi oss för att göra en nystart. Dessutom var det mycket välkommet av våra befintliga kunder, som stöttat oss på ett fantastiskt sätt under den tuffa tiden. Ordet Äntligen, fick vi höra dagligen av våra kunder, när det blev klart att vi skulle börja sälja nya Peugeot igen. Nya anställningar gjordes, och vi rustade upp våra befintliga lokaler.

I Mars 2015 hade vi vår nyöppning i bilhallen, och visade upp hela Peugoets modellprogram. Vi bjöd även in alla våra trogna Peugeotkunder till en VIP kväll, där c:a 200 personer kom för att lyckönska oss vår nysatsning. Helgen 28-29 Mars hade vi stort helgöppet för alla som ville komma, och det var många.

Vi är idag 8 anställda och säljer c:a 150 nya bilar och lika många begagnade. Vi omsätter Ca 30 milj.

2016 firar vi vårt 40 års jubileum, och kan se tillbaka på en fantastisk resa, men framför allt se fram emot alla nya och befintliga kunders besök hos oss, och få hjälpa till med ett bra bilägande.

Väl mött

 

 

Lite bilder ifrån vår trevliga VIP kväll 26 Mars 2015

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10